Vem vinner SM guld i hockey 2015/2016

FarjestadNu är ishockeysäsongen i gång och det har börjat spekuleras hej vilt bland alla hockeyfans. Vem blir den stora vinnaren i år? Förhandsfavoriterna är Skellefteå, Frölunda, Luleå, Växjö och Färjestad. De allra flesta är överens om att dessa kommer ta sig ända till slutspel. Men vem som i slutändan tar sig hela vägen är alltid lite knivigt att spekulera i. Man kan inte räkna bort någon, då de alla har sina kvalitéer.

Växjö har exempelvis ett par riktiga stjärnskott i spelare som Gynge, Hillding och Heikkinen. Skellefteå och Frölunda brukar spela otroligt starkt emot de lite sämre lagen, vilket kan sluta med ett slutspel mellan de två. Ett lag som man definitivt ska passa sig lite extra för är Färjestad, då de med all säkerhet är ute efter revansch sedan förra årets förlust.

Starka spelare i Färjestad

Det är inte bara revanschsuget som kan föra laget mot en god placering. Laget har många spelare av hög kvalité. En av dessa är den 24årige backen, Magnus Nygren. Han är nu tillbaka i klubben efter att ha varit utlånad till Hamilton Bulldogs i säsong 13/14 , men har betytt mycket för klubben i tidigare säsonger. Många är överens över att det är tack vare honom Färjestad tog sig hela vägen till SM-final mot Skellefteå. Säsongen innan det gjorde han flest SHL-mål av alla backar och han blev utsedd till ligans bästa spelare i sin position. Han är en stabil spelare med träffsäkra och hårda skott.

En forward som definitivt förtjänar att nämnas är Johan Ryno. Han spelade från början i Leksand, där han utvecklades till en tuff och stark spelare med goda ledaregenskaper. Han är en väldigt bra värvning då han under sin tid i Leksand var lagets bästa poängplockare. Förhoppningsvis kommer vi att få se stora saker från honom.

Mest trolig placering för Färjestad

Färjestad är ett starkt lag och har så varit genom alla tider sedan starten år 1932. De är som alltid en av förhandsfavoriterna och man ska aldrig underskatta deras kämpaglöd och vinnarvilja. Det kommer med stor säkerhet spela väl under säsongen men kommer troligtvis hamna på en respektabel 5e plats, enligt vana vadslagare. Vi ska fortfarande vara medvetna om att överraskningar kan komma när som helst, tack vare nya värvningar och duktiga spelare.

admin