Innebandy i Karlstad

hockey 1I Karlstad spelas det innebandy på flera nivåer. Det finns en populär korpserie men även ett lag som spelar allsvensk innebandy, nämligen Karlstads Innebandyförening. Föreningen har ett herrlag som leder Allsvenskan Södra med 42 poäng mot laget på andra platsen, Fagerhult Habo IBK, som har 28 poäng. En betryggande ledning kan det tyckas.

Korpspelet sköts av 24 lag uppdelade på två divisioner. Korpen disponerar Tingvallahallen på söndagar mellan klockan 10.00 och 18.00. Då avgörs många matcher och det är jämt i toppen hos både division ett och två.

KIBK har varit mycket framgångsrik under vintern och det råder ingen tvekan om att de har goda chanser att ta sig till högsta serien, som är Svenska Superligan – SSL. I derbyt mot Skoghall så var det de vanliga målskyttarna Tom Colling, Adam Colling och Anton Vestlund som stod för nya bravader. En som inte lyckats så bra hittills under säsongen är Sebastian Green. Han säger till Värmlands Folkblad:
– Det är min första riktiga säsong i allsvenskan, tidigare har jag spelat i division 1 och varit van att göra mycket poäng.
Och han lyckades med att få till ett mål.

Man jobbar hårt med att få till en lika bra andraformation som bröderna Colling och Vestlund som spelar ihop i alla matcher. Sebastian Green var med i andraformationen mot Skoghall och slog in ett mål. Det finns en risk med att vara serieledare. Man kan bli mätt på mål men det är tydligen inte Green, han vill med upp till SSL.

En av KIBK:s damer, Frida Norling, har blivit uttagen till Juniorlandslaget. Norling har egenskaper som spelare som man värdesätter på landslagsnivå. Frida kan läsa spelet och har en mycket god spelförståelse trots att är så ung, menar hennes tränare Fimpen Hägglund. Även KIBK:s damer spelar i SSL. Dessvärre går det inte så bra för dem. De sitter fast på jumboplatsen i tabellen, med bara åtta poäng efter 18 spelade matcher.

Regionalt läger i Karlstad

hockey 2Svensk innebandy arrangerade för andra året i rad regionala läger på åtta platser. Först ut var Karlstad som den 7 oktober hade det första lägret för damer. Avsikten med att hålla läger varje år är att få spelare runt om i landet att se hur landslagsverksamheten för U19-laget fungerar.

Regionlägren syftar till att inspirera unga spelare genom att träna under ledning av förbundskaptener från U19-organisationen. Man vill även förmedla kunskap om vilka krav som ställs på en spelare på landslagsnivå. Det är samtidigt en chans för kaptenerna på förbundsnivå att se vilka talanger som eventuellt finns ute i distrikten. Det finns talangscouter på plats vid många av matcherna, men om en spelare har otur och är sjuk eller skadad så får han eller hon en ny chans att visa upp sig på ett regionläger istället.

Det kommer att delta ungefär 130 pojkar födda 1997 och cirka 120 flickor födda -97 och -98 vid de olika lägren, varav ett blir av i Karlstad.