Odds och betting

Att spela och betta på olika idrotter har blivit mycket populärt sedan de olika svenska och internationella spelbolagen har gjort det möjligt att spela över internet på snart sagt vad som helst. Engelsk fotboll är enormt stort och spelbolagen ger lite olika odds så man får se sig omkring en aning innan man satsar några pengar för att få så bra odds som möjligt. Det finns samlingssajter på nätet som jämför oddsen för samma tävling eller match så det är bara att leta.

Om man vill spela på något mer lokalt än till exempel engelsk fotboll gå det också bra, men spelbolagen erbjuder inte att spel på matcher som inte är intressanta för många. Ju fler som spelar på ett resultat, exempelvis i Formel 1, desto större blir vinstsumman. Om man då vill spela på några lokala favoriter i Karlstad så får man nog leta en god stund, men visst borde det finnas att spela på något lokalt lag eller idrottare.

Spela lokalt

horse-racing-358907_640I Karlstad är det otroligt populärt att spela på travet. Travbanan i Karlstad, Färjestadstravet, bjuder in till spel varje vecka. Här finns många alternativ då Svenska Spel är med och konkurrerar om de spelsugna spelarna. Totalisatorspel är alltid roligt och ofta sänds loppen direkt på TV eller över internet så att man kan följa de spännande loppen. Med en tränare som Björn Goop blir det intressant ur spelsynpunkt och kanske är det lättare att spela då han är med i sulkyn. Han har ju en tendens att vinna många av sina starter.

Färjestad Hockey är en annan sport som det går att spela på. Färjestad är och har alltid varit ett duktigt och starkt lag. I årets säsong har det inte gått spikrakt uppåt utan laget håller till i mitten av tabellen i SHL. Det gör det hela mycket svårtippat, speciellt om de möter några av de andra lagen i mitten av tabellen och som åtminstone på pappret verkar ungefär jämnstarka. Svårt är det också om de möter något av bottenlagen som spelar för att överleva i SHL och bara blickar framåt. Leksand är ett sådant exempel som har börjat avancera från jumboplatsen där de länge hade parkerat sig.

Det som kan vara lurigt då man satsar pengar på sitt favoritlag är att man inte alltid är helt objektiv utan låter känslorna bestämma. Det är mycket roligare att tippa på vinst för favoriterna än att tippa förlust.

Under Karlstad Grand Prix, eller som det också heter Folksam Grand Prix, kommer det flera världsstjärnor till Karlstad. Då kan det mycket väl bli aktuellt med spel på våra svenska elitidrottare och de internationella idrottarna. Man kan spela på vem som vinner i de olika grenarna och om det kommer att slås nya rekord, svenska eller världsrekord.

Kommer IF Helltons damer att ta sig upp ett snäpp från sin andraplats i Allsvenskan och vinna serien, eller kommer de att kvala in till högsta serien? Kommer KIBK:s herrar att spela i SSL nästa år? Ja, det är snart dags att sätta en peng, just nu kan de promenera in i högsta serien, så oddsen lär bli låga för ett sådant tips.